Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Egy 3D nyomtatóból most először szolgáltak fel valódi, termesztett halfilét, hogy ezzel igyekezzenek meghaladni az évezredekkel ezelőtti húsfogyasztási szokásokat.
„Ezen az első kóstolón egy olyan termesztett terméket mutattunk be, amely pontosan olyan pelyhes, olyam ízű és úgy olvad el a szájban, mint egy hal”
– mondja Mihir Pershad, az Umami Meats társalapítója és vezérigazgatója, akik a Steakholder Foods, izraeli székhelyű startuppal közösen vettek részt a projektben.
A termesztett tenger gyümölcsei és hús valódi fehérjék, amelyeket laboratóriumban termesztenek őssejtek felhasználásával, tengeri halak vagy farmon nevelt haszonállatok helyett. A kialakulóban lévő, „vágóhíd nélküli" ipar célja, hogy elérje a hagyományos hús ízvilágát, de az állatok és a környezet számára okozott károk nélkül.
„Még mindig úgy eszünk és fogyasztunk húst, ahogyan évezredekkel ezelőtt tettük" – mondja a projekt egyik résztvevője a CNN-nek –, ezért úgy döntöttek, hogy új megközelítést alkalmaznak és megpróbálják megreformálni a hús előállításának módját – magyarázza a hírcsatorna portáljának.