szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Négy érmet szereztek a magyar középiskolások a nemzetközi kémiai diákolimpián, ahol 59 ország 231 diákja vett részt július 23. és 30. között - közölte az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE).

A koronavírus-járvány miatt idén online rendezték meg a versenyt, így elméletre szorítkozó dolgozat alapján hirdették ki a nyerteseket. A dolgozatot a diákok személyes tanári felügyelet mellett írták meg.

A közleményben azt írták, hogy Magyarországot a versenyen négy középiskolás képviselte, mindannyian kiemelkedően szerepeltek, egy ezüstérem és három borzérem született: Benkő Dávid, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója lett ezüstérmes, Ficsór István Dávid, a kecskeméti Református Gimnázium, Fajszi Bulcsú, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium és Garamvölgyi István, a kecskeméti Katona József Gimnázium tanulója pedig bronzérmes.

Nem ez az elős siker idén. Nemrég véget ért Mengyelejev-diákolimpián - amelyen 28 ország 130 diákja mérte össze kémiatudását - a tízfős magyar csapat hét érmet - két ezüst- és öt bronzérmet - nyert, három diák pedig dicséretet kapott.

Magyar siker az online tartott diákolimpián: hét érmet nyertek a diákok

Jól szerepelt a magyar csapat a koronavírus-járvány miatt online tartott 54. nemzetközi Mengyelejev-diákolimpián, hét érmet nyertek a kémiaversenyen - tájékoztatta a csapat vezetője vasárnap az MTI-t.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!