szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Senki nem kezd értelmetlen vitába a szülői értekezleten, így egy óra alatt le lehet tudni a szavazásokat. A végzős osztályból mindenkit felvettek oda, ahová be szerettek volna jutni. Mindenki elsőre megérti a tananyagot, és a témazáró is jól sikerül. Ilyen dolgokkal lehet igazán örömöt szerezni a pedagógusoknak.

Amikor a diák mer kérdezni. Már a kilencedikesek/elsősök is nyugodtan felteszik a kérdéseiket, mert ráébredtek arra, hogy kérdezni jó dolog.

Csodával határos módon mindenki beér a nulladik óra elejére.
Pedig hétfő van.

Amikor (ilyen még nem volt) egy óra alatt véget ér a szülői értekezlet. Pedig öt dologban is dönteniük kellett a szülőknek, máskor ez két-három órás vitába szokott torkollni.

Amikor a szülő nemcsak a gyerek, hanem a tanár álláspontját is hajlandó meghallgatni, sőt meg is érti az érveket.

Tíz szuperképesség, amivel csak a tanárok rendelkeznek

Van, ami nem számít a pedagógusminősítéskor, pedig a tanárok egy része valódi szuperképességekkel rendelkezik. Tényleg: van, amikor beszélniük kell, újra és újra elmagyarázva ugyanazt a tananyagrészt. Aztán van, amikor hallgatniuk kell, és zömüknek ez is megy.

A diákok elsőre megértik a tananyagot,
és még a témazáró dolgozat is jól sikerül.

Egy olyan tízperces szünet, amikor senki, de senki nem tesz fel kérdéseket, senki nem próbál rábeszélni a témazáró elhalasztására.

Amikor a végzős osztályból mindenkit felvesznek arra az egyetemre/főiskolára, ahová be szeretett volna kerülni.

Amikor a tíz éve elballagott osztály egyik (volt) diákja megállít az utca közepén, és láthatóan örömet okoz neki a találkozás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!