szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha idén érettségiztek, már nem használhatjátok a kronológiát tartalmazó történelmi atlaszokat, így a vizsga előtt nem árt a legfontosabb dátumokat megtanulni. Teszteljétek magatokat a teljes középiskolai anyagból összeállított történelmi kvízeinkkel.

Ha az első év anyagát szeretnétek átismételni, akkor a kilencedikes tananyagot itt nézhetitek meg:

Komoly történelmi teszt: emlékeztek még ezekre az évszámokra?

Az idén érettségiző diákok már nem használhatják a kronológiát tartalmazó történelmi atlaszokat, így a vizsga előtt nem árt a legfontosabb dátumokat megtanulni. Teszteljétek magatokat ezzel a történelmi teszttel.

Ha készen vagytok az első résszel, akkor itt a tizedikes anyag:

Történelemteszt: tudjátok, mikor volt a Rákóczi-szabadságharc vagy az ónodi országgyűlés?

Teszteljétek magatokat újabb a történelmi teszttel. Ha idén érettségiztek, már nem használhatjátok a kronológiát tartalmazó történelmi atlaszokat, így a vizsga előtt nem árt a legfontosabb dátumokat megtanulni.

Ebben a tesztben kipróbálhatjátok magatokat a tizenegyedikes anyagból:

Izgalmas történelmi teszt: így készülhettek az érettségire

Ha idén érettségiztek, már nem használhatjátok a kronológiát tartalmazó történelmi atlaszokat, így a vizsga előtt nem árt a legfontosabb dátumokat megtanulni. Teszteljétek magatokat a harmadik történelmi teszttel.

Végül pedig itt találjátok a végzősként tanult évszámokat, fogalmakat és eseményeket:

Komoly történelmi teszt: emlékeztek az összes fontos évszámra?

Ha idén érettségiztek, már nem használhatjátok a kronológiát tartalmazó történelmi atlaszokat, így a vizsga előtt nem árt a legfontosabb dátumokat megtanulni. Teszteljétek magatokat a végzős anyagból összeállított történelmi kvízünkkel.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.