szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet arra az esetre, ha egyetem mellett szeretnétek dolgozni.

Mire érdemes ügyelni, ha egyetem mellett dolgoznátok? Sok szempont alapján lehet munkát keresni, de van néhány fontos dolog, amit érdemes átgondolni, ha egyetem mellett szeretnétek pénzt keresni.

Fontos a rugalmas munkaidő

Ha egyetem mellett szeretnétek dolgozni, akkor valószínűleg egy olyan pozíció lesz a legcélszerűbb, aminek rugalmas az időbeosztása, tudjátok igazítani az órarendetekhez és esetleg a home office sem akadály. Mindenképpen kérdezzetek rá, hogy ez lehetséges-e.

Szakmai gyakorlat

Ha nem csak a pénzkeresés a cél, hanem összekötnétek a szakmai gyakorlattal, akkor próbáljatok meg olyan munkát találni, ami kapcsolódik a tanulmányaitokhoz. Így nem kell aggódnotok a gyakorlati helyen és pénzt is kereshettek.

Karrier iroda

Sokan nem tudják, de a legtöbb egyetemen működik karrier iroda, ahol segíthetnek a tanulmányaitok alatti és utáni elhelyezkedésben. A szakmai gyakorlattal kapcsolatban is kérhettek tanácsot, segítséget és diákmunkáról is érdeklődhettek.

Nem állandó munka

Egy más fajta megoldás lehet, ha nem állandó, hanem alkalmi munkákat vállaltok. Így rugalmasan tudjátok beosztani az időtöket és változatosabb is, mint egy állandó munkahely.

5+1 jó tanács pályakezdőknek, hogy könnyebb legyen az első munkahelyen

Most fogtok belépni a munka világába? Még sosem dolgoztatok korábban huzamosabb ideig ugyanazon a helyen? Összeszedtünk néhány jó tanácsot, amelyek pályakezdőként a hasznotokra válhatnak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!