szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Melyik területen dolgozók keresik a legtöbbet havonta és mennyi az átlagkereset Magyarországon? Itt vannak az adatok.

2019 első három negyedévében a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) adatai alapján 10,8 százalékkal növekedett a bruttó átlagkereset, így elérte az összesen 359 900 forintot. A magyar férfiak foglalkoztatottsági rátája lényegesen magasabb a nőkénél, az EU-átlagot is meghaladja, míg a nőké el sem éri ezt az arányt - írta meg a 24.hu a Növekedés.hu elemzése alapján.

A legtöbbet a felsőfokú végzettséggel rendelkező, gazdasági területen dolgozók keresték: bruttó átlagbérük közel 700 ezer forint volt 2019 első három negyedévében. A statisztikában a gazdasági terület megemlítésén kívül ők az igazgatási, érdekképviseleti vezetők, törvényhozók - írják.

Átlagosan a 15–64 éves dolgozók száma - 2019 második negyedévében, 0,7 százalékponttal - meghaladta az uniós országok átlagát. Ugyanakkor a fiatalok, illetve az idősödő népesség foglalkoztatottsága esetében továbbra is jelentős (7,3, illetve 3,8 százalékpont) az elmaradásunk, a fiatalok esetében ez a lemaradás tartós és egyre nagyobb - teszik hozzá.

A munkanélküliek több mint egynegyede 15-24 éves - friss statisztikák

A 15-24 éves munkanélküliek száma egy év alatt 40 ezerre nőtt, sokan azonban így is tanulmányaik mellett dolgoznak. Vajon minden diáknak munkát kell vállalnia az egyetem vagy megélhetésük finanszírozásához? Friss statisztikákat tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.