szerző:
Eduline

Hatalmas sikert aratott a telefon kamerájával feliratokat lefordító mobilalkalmazás, amely végre magyarul is elérhető.

 

©

Tavaly már bemutattuk a legjobb fordító mobilalkalmazások között a Word Lens appot, amely a telefon kameráján keresztül, képről rögtön le is fordítja az olvasott szöveget az adott nyelvre. Akkor még csak azoknak ajánlottuk, akik legalább egy idegen nyelven már beszélnek, így használhatják például az angolt, ha a francia, a német, az olasz, a spanyol, a portugál, és az orosz feliratokat szeretnék lefordítani. Szerencsére most megérkezett az angol-magyar és magyar-angol változat is.

A Word Lensnek akkora sikere lett, hogy felvásárolta a Google és januárban beépítette a Google Fordító alkalmazásba is. A cégóriás arra is beruházott, hogy az appal ezentúl angolról a fentieken kívül további nyelvekre, így magyarra, de akár bolgárra, csehre, dánra, filippínóra, finnre, hindire, hollandra, horvátra, indonézre, katalánra, lengyelre, litvánra, norvégre, románra, svédre, szlovákra, thaira, törökre és ukránra is lehessen vele fordítani.

 

Ehhez a Google Fordító alkalmazást kell letöltenetek (iPhone-ra innen). A nyelvi csomagot egyszer kell hozzá letöltenetek, ezután internetkapcsolat nélkül is azonnal tudtok fordítani. A Google Fordítóban a kamera ikonra kattintva érhetitek el az új funkciót, ezután csak a lefordítandó feliratra kell tartanotok a telefon kameráját, a képernyőn pedig olvashatjátok is a magyar fordítást.

A Fordító alkalmazásban fejlesztették a beszédfelismerő módot is, amellyel élőszót képes tolmácsolni a telefon. Ezt most már 32 nyelven, köztük magyarul is elérhetitek.

A leghasznosabb mobilappok

Kötelező letölteni: 12 szuper mobilapp fesztiválozáshoz

Így tanulhattok idegen nyelveket teljesen ingyen - öt szuper mobilapp

Két alkalmazás, ami nélkül inkább ne menjetek bulizni

Három zseniális mobilalkalmazás zaklatás és támadások ellen

Íme 4 alkalmazást, amit mindenkinek le kell töltenie

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!