szerző:
Eduline

Nyelvvizsgára készültök, de még nem tudjátok, melyik vizsgaközpontban jelentkezzetek az alap-, a közép- vagy a felsőfokú nyelvvizsgára? Új sorozatunkban mintafeladatokat mutatunk nektek - így könnyebb lesz dönteni. Második rész: a BME nyelvvizsgája.

©

A BME nyelvvizsgáit országszerte negyven vizsgahelyen tehetitek le, angolból, németből és franciából szerezhettek gazdasági vagy műszaki, kétnyelvű nyelvvizsgát, alap-, közép- és felsőfokon is. Általános nyelvvizsgából egy- és kétnyelvűt is kínálnak, egynyelvűt angol, német, francia, olasz és spanyol nyelven tehettek, kétnyelvűt ezek mellett holland és orosz nyelvből is, természetesen ezeket is mindhárom fokon.

Az egynyelvű vizsgák négy részből állnak, a szóbelin a beszédkészséget és a hallott szöveg értését mérik, az írásbelin íráskészséget és az olvasott szöveg értését ellenőrző feladatokat kaptok. A kétnyelvű vizsgákon ezek kiegészülnek az írásbeli nyelvismereti és közvetítési feladataival.

A mintafeladatsorokat innen tölthetitek le, az összes vizsgatípusból találtok egy-egy írásbeli feladatsort, hallás utáni szövegértési feladatsort és hanganyagot, de a hozzájuk tartozó megoldókulcsokat, valamint szóbeli témalistát is letölthetitek. Sorozatunk első részét, amelyben Rigó utcai nyelvvizsgát mutattuk be, itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!