szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akár külföldi partnerekkel dolgoztok, akár egy távoli baráttal beszélgetnétek, valószínűleg szembesültetek már a nyelvi korláttal. Ez könnyedén áthidalható, hiszen appokkal bárhonnan és bármikor fordíthattok. Itt vannak 2020 legjobb nyelvi fordító alkalmazásai – 1. rész.

Lássuk mik voltak 2020 legjobb fordító appjai a Life Wire szerint.

A legjobb, ha kézírást fordítanátok: Google Translate

Amikor a hangalapú fordítás szóba sem jöhet, a Google Fordítóval kézzel írt szöveget is lefordíthattok - méghozzá több mint 90 nyelvre.

©

Ezen felül a Google fordítójában elérhető a kép alapú fordítás is ezen felül egyszerre kiváló online fordító, valamint offline fordító is. Persze kell hozzá egy kis kritikai hozzáállás, mert a legtöbb fordító könnyen elvihet rossz irányba egy-egy kontextusba nem illő szinonimával. Az appot itt éritek el iOS-re és itt Androidra - persze letöltés nélkül is használhatóak bizonyos funkciói a neten.

A legjobb, a spanyolhoz: Spanishdict

A SpanishDict a tökéletes angol-spanyol és spanyol-angol fordító. Mivel az app kifejezetten a spanyol nyelvre fókuszál, szinonímákkal és kifejezésekkel segíti a megértést. A lefordított szavakat meg is hallgathatjátok, viszont mivel csak angol nyelv közvetítésével működik, közel olyan jónak kell lennetek angolból is, mint magyarból. Itt tudjátok letölteni iOS-re és itt Androidra.

A legjobb fordító képekkel: Translate-Translator AI

Igen, jól gondoljátok, ezzel az appal fotókat is készíthettek az alkalmazással pedig lefordítja a képen látható szöveget, így tökéletes útjelző táblákhoz, menükhöz és rövidebb kifejezésekhez. Persze nem csak képeket, hanem klasszikus szöveget és hangot is fordít az app több mint 100 nyelven.

Ez sajnos csak iOS rendszerre érhető el.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!