szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mit tehettek, ha hibás adatot találtok a nyelvvizsga bizonyítványotokban? Mutatjuk, hol kérhetitek, hogy javítsák a dokumentumot.

Ha hibás adatot találtok a nyelvvizsga-bizonyítványtokban, ezt az Oktatási Hivatal (OH) felé tudjátok jelezni, ők fognak róla hatósági igazolást kiállítani. Fontos azonban, hogy erre valóban csak indokolt esetben van lehetőség, vagyis például a házassági névváltozás miatt a hivatal nem fog nektek új igazolást adni.

A nyak.hu-n arra is felhívják a figyelmet, hogy az eljárás során új, keményfedeles nyelvvizsga-bizonyítványt nem kaptok, csak igazolás kerül kiállításra. Ez pedig csak az eredeti bizonyítvánnyal együtt lesz érvényes.

A kérelem benyújtására személyesen, postai úton és e-mailben is van lehetőség. Ezekről, illetve az eljáráshoz szükséges dokumentumokról itt találtok bővebb információkat.

Szükségetek lenne egy (vagy több) nyelvvizsgára a diplomátokhoz, de nem tudjátok, melyeket fogadják el a felsőoktatási intézmények? Itt megnézhetitek az akkreditált nyelvvizsgaközpontokat és nyelvvizsgahelyeiket.

Diploma nyelvvizsga nélkül: a mostani végzősöknek is jár a könnyítés?

Ahogy azt már számtalanszor megírtuk, a tavaszi veszélyhelyzetben eltörölték a nyelvvizsgát, mint diploma feltételt, és enélkül is mindenkinek kiadták az oklevelét. De vajon mire számíthatnak azok, akik a 2020/2021-es tanév első félévében államvizsgáznak?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!