szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb olvasói levélre válaszolunk, ahol a diszgráfiával és a nyelvvizsgával kapcsolatban kaptunk kérdést.

Olvasónk azt kérdezte, hogy abban az esetben, ha valaki igazoltan diszgráfiás mentesülhet-e a nyelvvizsga írásbeli része alól.

A diszgráfia a tanulási zavarok egy formája, ami az íráskészség gyengeségében, valamint helyesírási hibákban nyilvánul meg.

A kérdésre választ az Oktatási Hivatal oldalán találtunk. Azt írják, hogy a vonatkozó kormányrendelet értelmében a nyelvvizsga minden készséget köteles mérni, ezért nem adható felmentés az írásbeli vizsgarész alól.

Kormányrendelet írja elő a vizsgaközpontok számára, hogy a fogyatékos személyeknek a fogyatékosságuknak megfelelő vizsgakörülményeket teremtsenek az esélyegyenlőség jegyében. Azt, hogy ez hogyan lehetséges a gyakorlatban a vizsgaközpontok oldalán szokták közzé tette, náluk érdemes érdeklődni.

Milyen nyelvvizsgatípusokat fogadnak el Magyarországon?

Magyarországon szeretnétek továbbtanulni, ezért államilag elismert nyelvvizsgára van szükségetek? De mégis milyen nyelvvizsgákat fogadnak el itthon, és hogyan számoltathatjátok el a külföldön megszerzett vizsgátokat? Fontos olvasói kérdésekre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!