szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jelenleg a szakgimnáziumokban sem megfelelő az idegen nyelvek oktatása – idézi a kormányzati oldalra felkerült Szakképzés 4.0 stratégiát a Magyar Hírlap.

A lap azt írja, szakképzési stratégia foglalkozik az idegennyelv-tanítás fejlesztésének lehetőségeivel. A célok közt szerepel a motiváció erősítése, hangsúlyosan az alacsonyabb szociokulturális körből érkező diákok körében.

Szükséges a módszertan fejlesztése, a kommunikációorientált oktatás. Szeretnék elérni, hogy több diák vegyen részt nemzetközi tanulmányi mobilitási programokban. Az ágazati alapképzés időszakában a cél az általános idegen nyelv oktatása, a szakképzési szakaszban pedig a szakmai idegen nyelv elsajátítása.

2020 szeptemberében a szakgimnáziumok technikummá, a szakközépiskolák szakképző iskolákká alakulnak

A szakképzés megújítása érdekében 2020 szeptemberében a mostani szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak - jelentette be Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára szerdai budapesti sajtóbeszélgetésén, a Szakképzés 4.0 stratégiát ismertetve.

Ezért szükségesnek tartják, hogy a szakgimnáziumokban egy idegen nyelvet, elsősorban angolt tanítsanak óraszám csökkentése nélkül, és biztosítsák az intézmények számára az IKT-eszközökkel felszerelt tantermeket. Szükség lesz elektronikus tananyagok alkalmazására, és a tanárok továbbképzésére is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!