szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megvan, milyen országokban vehetnek részt a kétszer kéthetes nyelvtanfolyamokon a 9. és a 11. évfolyamos diákok, részletes véleményt közölt a szakképzési stratégiáról a Civil Közoktatási Platform. Ezek a hét legfontosabb oktatási hírei.

Vége a szavazásnak: ez az ország legszebb egyetemi campusa

Melyik Magyarország legszebb campusa? Ezt a kérdést tettük fel az Eduline-olvasóknak múlt héten: öt nap alatt 22 300 szavazat érkezett, az első helyért komoly küzdelem folyt a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem között. A cikket itt olvashatjátok el.

Ingyenes külföldi nyelvtanfolyamok: ezekbe az országokba utazhatnak a diákok

Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban vagy Kínában vehetnek részt a kétszer kéthetes idegen nyelvi kurzuson a 9. és 11. évfolyamos középiskolások – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkárának írásbeli válaszából. A cikket itt olvashatjátok el.

Nagy változás előtt áll a szakképzés: itt van a Civil Közoktatási Platform véleménye

Részletes elemzést készített a szakképzési stratégiáról a Civil Közoktatási Platform (CKP) - jó elemnek tartják a szakgimnáziumi érettségi átalakítását és a rugalmas képzési formák bevezetését, ám a dokumentumból hiányolják például a szakképzésből a felsőoktatásba jutás segítésének módszerét. Szerintük a nagyobb arányú továbbtanulás legfontosabb eszköze a továbbtanulás nyelvvizsgához kötésének eltörlése és az államilag finanszírozott helyek számának a növelése lenne. A cikket itt olvashatjátok el.

Minden, amit eddig tudunk a 2019-es érettségiről

Mikor kezdődik a 2019-es érettségi szezon? Hány százaléktól van meg a kettes és az ötös? Milyen tételek lesznek emelt szinten, és milyen atlaszt használhatnak a vizsgázók történelemből? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit eddig tudunk a 2019-es érettségiről. A cikket itt olvashatjátok el.

Itt a lista: ezeken a nyelvvizsgákon használhattok szótárt

Nyelvvizsga előtt álltok, de még nem döntöttétek el, hogy melyik nyelvvizsgaközpontot választjátok? A szótárhasználat kérdése döntő lehet, ezért utánajártunk, melyik nyelvvizsgán használhattok nyomtatott szótárt. A cikket itt olvashatjátok el.