szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyelvvizsga előtt álltok, de még nem döntöttétek el, hogy melyik nyelvvizsgaközpontot választjátok? A szótárhasználat kérdése döntő lehet, ezért utánajártunk, melyik nyelvvizsgán használhattok nyomtatott szótárt.

Az Euroexam minden vizsgarésznél engedélyezi a szótár használatát. Az olvasott szöveg értését és az íráskészséget mérő feladatoknál korlátlanul, a hallásértésnél az utolsó öt percben, a szóbelin pedig a 2. vizsgarésznél, a 10 perces felkészülés ideje alatt vehetitek elő a nyomtatott szótárat.

Az Origó-nyelvvizsgán a teljes írásbelin használhattok szótárat. Ugyanilyen rendszer szerint működik a BME és a BGE-nyelvvizsga is.

Néhány nyelvvizsgaközpont valamivel jobban korlátozza a szótárhasználatot. Az ECL nyelvvizsgán csak az íráskészséget tesztelő feladataihoz nyithatjátok ki a nyomtatott szótáratokat. Hasonló a helyzet a Kodolányi nyelvvizsgáin is, a TársalKODÓ esetében is az írásos feladatokhoz használhattok szótárt.

Ilyen feladatok lesznek a nyelvvizsgán: ingyenes mintafeladatokkal gyakorolhattok

Nyelvvizsgára készültök a felvételi, a diploma vagy a külföldi továbbtanulás miatt? Nyelvoktató oldalakat és mintafeladatokat ajánlunk, amelyekkel otthonról, teljesen ingyen gyakorolhattok.

Ha a Corvinus nyelvvizsgáját választjátok, az általános, egynyelvű írásbeli vizsgán az íráskészség és az olvasott szöveg értése feladataihoz használhattok szótárt, egy- és kétnyelvű kiadványt is. Ha a Pannon-nyelvvizsgát próbáljátok meg, az írásbeli közvetítés- és írásfeladatainak megoldásához nyithatjátok ki a nyomtatott szótáratokat, egynyelvű és kétnyelvű kiadványt is használhattok.

A LanguageCert esetében kétnyelvű szótárakat nem használhattok, viszont egynyelvű szótárt az írásbeli (olvasásértés és íráskészség) részei, valamint a szóbeli vizsga hallás utáni szövegértés részeiben is elővehettek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!