szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormány azért hozta meg ezt a döntést, mert rengeteg megkeresést kaptak a szülőktől és a tanároktól, hogy a szolgáltatók a saját belső szabályaikra hivatkozva elutasították az igénylésüket.

A digitális munkarendben részt vevő diákok családjai, illetve pedagógusai attól függően, hogy mióta érinti őket a digitális munkarend, mostantól tehát visszamenőleg is kérhetik a kedvezményt, amit a szolgáltató majd egy későbbi számlán ír jóvá számukra

– közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóviő a Facebookon. Ez tehát azt jelenti, hogy például a már befizetett decemberi havidíjat is visszaigényelhetitek utólag –, ha eddig még nem tettétek –, és ezt majd később, az áprilisi számlán írják jóvá.

"Fontos változás még, hogy a jogosultságot elég egyetlen egyszer igazolni, ez egészen addig érvényes lesz, amíg a jogszabályi feltételek, és így az ingyenes internet kedvezménye fennálnak" – tette hozzá a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra a videóban azt is elismételte, hogy a digitális oktatásban részt vevőknek továbbra is a szolgáltató felé kell jelezniük, ha szeretnének élni az ingyenes net lehetőségével. A kedvezmény a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is érvényes és egyetlen tartózkodási helyen lehet igénybe venni.

Az igénylés menetéről a szolgáltatók honlapján olvashattok bővebben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!