szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

2020. december 4-ig, azaz máig jelentkezhetnek a központi írásbelire a felvételizni tervező általános iskolások. Itt vannak a legfontosabb szabályok.

Meddig és hogyan kell jelentkezni az írásbeli vizsgára?

A középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgájára abban az iskolában kell jelentkezni, ahol a diák meg szeretné írni a tesztet. Ennek a kereső programnak a segítségével a leendő középiskolások és szüleik kereshetnek a központi írásbeli vizsgát szervező intézmények között.

A szakképzés is szóba jöhet? Az átalakuló képzési rendszerről mindent elolvashattok a Szakképzés 2021-es kiadványunkban, ahol a szabályok mellet a teljes szakmalistát is megtaláljátok. A lap már elérhető az újságárusoknál, vagy online. A megrendelésért kattintsatok ide.

Az írásbelire való jelentkezéshez az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható tanulói jelentkezési lapot kell kitölteni. A jelentkezési határidő december 4. Fontos, hogy az írásbelire való jelentkezés nem egyenlő a kiválasztott középfokú iskolákba való jelentkezéssel – ennek a határideje februárban van.

Mikor lesz az írásbeli vizsga?

A központi írásbeli vizsgát január 23-án írják a diákok.

Milyen feladatokra kell számítaniuk a felvételizőknek?

A középiskolai felvételi írásbeli vizsgáján a diákoknak egy magyar nyelvi, illetve egy matematika feladatlapot kell megoldaniuk. Mindkettő 10-10 kérdést tartalmaz, és 45 percet kapnak rá a felvételizők. Tárgyanként 50 pontot lehet szerezni.

Így fog kinézni a középiskolai felvételi magyarból

Összeszedtük, pontosan mire kell számítanotok január 23-án a magyar nyelvi vizsgán.

Hogyan lehet készülni az írásbelire?

A felkészülés legjobb módja a korábbi évek feladatlapjainak megoldása. Ezeket – a megoldókulcsokkal együtt – itt, az Oktatási Hivatal honlapján találjátok.

A középiskolai felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Maruzsa Zoltán: "a célunk továbbra is az, hogy működjön az oktatás"

A köznevelési államtitkár a mai sajtótájékoztatón a középiskolai felvételiről is beszélt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!