szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ilyen, amikor kiderül, hogy időeltolódás van az országon belül is. A tanárok már november 10-én engedélyt kaptak, csak elfelejtettek szólni nekik.

A PSZ budapesti szervezete kedden tett közzé egy levelet a Facebook-oldalán - szúrta ki a hvg.hu - , amelyet Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője jegyzett. Ebben tárcavezető leírja, mikor engedélyezhető a krónikus betegségben szenvedő pedagógusoknak, hogy digitális munkarendben dolgozzanak.

A határozat szerint a pedagógusnak rendelkeznie kell a szükséges technikai eszközökkel, például kamerával és mikrofonnal, a diákoknak pedig az iskolában kell követniük az órákat.

A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy Kásler Miklós levele november 10-i keltezésű.

Maruzsa Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján mondta el, hogy hamarosan értesítik az iskolákat arról, hogy a krónikus betegségben szenvedő pedagógusok kérésükre online oktathatnak.

Azt nem tudni, hogy miért telt el egy hét a levél keltezése és kiküldése között.

A Pedagógusok Szakszervezete már október 8-án azt követelte, hogy a krónikus beteg, vagyis veszélyeztetett pedagógusok azonnal távoktatásban, otthonról taníthassanak. Legutóbb november 11-én kérték, hogy 20 pontos követelésünk egyikeként ezeket a pedagógusokat azonnal mentesítsék a tantermi oktatás alól.

A PSZ további szigorításokat követel az oktatásban

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) húsz pontban foglalta össze a követeléseiket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!