szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ő elégedett a bevezetett szabályokkal. A köznevelésért felelős államtitkár ezen felül a mai sajtótájékoztatón elmondta, a legfrissebb számokat és a tapasztalatokat. Illetve indul a KRÉTA új funkciója is.

501 középiskolában van múlt szerdától tantermen kívüli digitális tanrend, 31 iskolában rendkívüli szünet van, 210 általános iskolában digitális tanrendben tanulnak a diákok, ebből 15 esteben teljes iskolát érint a döntés. Maruzsa Zoltán azt is hozzátette: 222 óvoda van rendkívüli szünet.

Tanárok helyzetével és a tesztelésekkel kapcsolatban azt mondta, ma kiküldik az értesítéseket az iskoláknak és a krónikus beteg tanárok, igazgatói engedéllyel online formában is taníthatnak majd. Ennek feltétele a technikai adottságok megléte és a diákok felügyeletének biztosítása. A döntés nem újkeletű, korábban ezt a PSZ már kérte a kormánytól.

A járvány jelen van a köznevelésben, de az iskolák nem képeznek gócpontok.

A tanárok heti tesztelése tervezés alatt van - tette hozzá -, hamarosan kiderül, hogyan valósul majd meg az iskolai dolgozók tesztelése. Nemrég felmerült, hogy egyetemisták fogják intézni a teszteléseket, azonban ezt még nem erősítette meg az államtitkár.

Maruzsa Zoltán ezen felül bejelentette, hogy elindult a KRÉTA új funkciója, az online óra is. A tavaszi kudarcok ellenére – még a miniszterelnök is beismerte, hogy minden tizedik gyerek kiesett a digitális oktatásból – egyelőre marad a KRÉTA és a többi állami fejlesztés. Pedig már a tavasszal is látszott, hogy a tanárok szívesebben kísérleteznek a piaci alapon működő programokkal, mint a Nemzeti Köznevelési Portálon sebtében közzétett tananyagokkal A tanárok - ha szeretnék - innen is megszervezhetik az online oktatást.

Megvan, ki teszteli majd a tanárokat?

Az Index azt állítja, a náluk lévő levélből kiderül, kik fogják tesztelni az iskolai dolgozókat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!