szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ígéretek szerint napokon belül lehetővé teszi, hogy az iskolák tanárai és diákjai karanténban is kapcsolatban tudjanak maradni a KRÉTA-rendszerben.

A tavaszi kudarcok ellenére – még a miniszterelnök is beismerte, hogy minden tizedik gyerek kiesett a digitális oktatásból – egyelőre marad a KRÉTA és a többi állami fejlesztés. Pedig már a tavasszal is látszott, hogy a tanárok szívesebben kísérleteznek a piaci alapon működő programokkal, mint a Nemzeti Köznevelési Portálon sebtében közzétett tananyagokkal - írja a hvg360.

Az oldal szerint az eredetileg uniós pénzből fejlesztett, de magáncég által fenntartott okosdoboz.hu napi néhány ezres látogatószáma egyszeriben 50–60 ezerre ugrott, a hivatalos tankönyvpiacról az elmúlt években kiszorított Mozaik Kiadó interaktív, 3D-s fejlesztéseire távoli országokból is érkeztek vevők.

Az pedig a tavasszal még szóba sem jött, hogy a KRÉTA rendszer ki tudja váltani a Google Classroomot vagy a Microsoft Teamset. Most mégis a KRÉTA úgynevezett Digitális Kollaborációs Tere lesz az, amelyet az iskoláknak alkalmazniuk kell az uniformizált köznevelésben. A HVG úgy tudja, hogy a KRÉTA igyekezett ellesni a Google fejlesztéseit, így például lehetőség lesz csoportos munkára és privát chatre is, fájlokat lehet csatolni az üzenetekhez, illetve a diákok mobilalkalmazásból is elérhetik a KRÉTA felületét. A digitális tananyagokban egyelőre azért sem bővült a kínálat, mert úgy tudni, hogy a Nemzeti Köznevelési Portál tartalmát is a KRÉTA-ba integrálják.

A teljes cikket arról, hogy pontosan kik és hogyan fejlesztik a KRÉTA-rednszert, elolvashatjátok a hvg360-on.

Maruzsa Zoltán: nem kellenek új szigorítások az iskolákba

Az iskolákban korábban bevezetett preventív intézkedések elegendőek a koronavírus elleni védekezéshez - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!