szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Index azt állítja, a náluk lévő levélből kiderül, kik fogják tesztelni az iskolai dolgozókat.

Az Index birtokába került egy levél, amelyet Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára küldött a HÖOK vezetőinek.

Ebben az áll: "a koronavírus-járvány elleni védekezésben az operatív törzs döntései szerint a felsőoktatási intézményeink hallgatóinak bevonása vezénylési lépések szerint az alábbi feladatokban szükséges."

A feladat pedig nem más, mint az általános iskolák, az óvodák és a bölcsődék dolgozóinak antigéntesztekkel végzett rendszeres szűrés. Az oldal azt állítja, a hallgatók a teljes ellátáson túl napi 5000 Ft-os, hétvégi napokon 7500 Ft-os ösztöndíjban részesülnek, és szakmai felkészítésük oktatóvideókkal fog történni.

A Közép-magyarországi régióban a Semmelweis Egyetem mellett ezt a tevékenységet a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói végzik, Debrecenben, Pécsett és Szegeden pedig a tudományegyetemek más karainak bevonását kérik. A Miskolci Egyetem és a Széchenyi István Egyetem is részt vesz a további szűrésekben, ahol az egészségtudományi kar mellett a nem egészségügyi karok hallgatóit is bevonják.

A külföldi hallgatókat Bódis József szerint is be lehet vonni a programba, de nem vezényléssel, hanem kizárólag önkéntes alapon.

Egyetemi hallgatók a frontvonalban - több százan jelentkeztek tesztelni

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közel ötszáz hallgatója jelentkezett szűrési, betegellátási, szállítási vagy adminisztrációs feladatokra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!