szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2020/2021-es tanévben jelentkeztek valamelyik középiskolába? Mutatjuk, meddig kell nyilvánosságra hozniuk felvételi tájékoztatójukat a középfokú iskoláknak.

Bár még egy kicsit várni kell, az biztos, hogy a középfokú iskoláknak – vagyis a gimnáziumoknak, szakgimnáziumoknak, szakközépiskoláknak és szakiskoláknak – október 20-ig kell közzétenniük felvételi tájékoztatójukat.

Ebben a dokumentumban – amelyet az iskolák oldalán is nyilvánosságra hoznak – többek azt találjátok meg, hogy a 2020/2021-es tanévben milyen tanulmányi területek indulnak az iskolában, tartanak-e központi írásbeli felvételit, esetleg szóbelit, és milyenek a pontszámítási szabályok.

November 16-ig az Oktatási Hivatal is közzéteszi azoknak a középfokú iskoláknak a jegyzékét, amelyek központi írásbeli felvételi szerveznek.

Eközben természetesen az általános iskolák is tájékoztatják a nyolcadikos diákokat és a szülőket a felvételi menetéről, a teendőkről, a szabályokról.

A 2021-es középiskolai felvételi dátumait itt nézhetitek meg:

Mikor lesz a 2021-es központi középiskolai felvételi?

Mik a legfontosabb határidők, meddig lehet majd jelentkezni és mikor lesznek az írásbelik? Összeszedtük, mire számíthattok a következő hónapokban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!