szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A köznevelésért felelős államtitkár kifejtette, hogy mit kell tennie az iskoláknak ha fertőzött van valamelyik osztályban.

Az államtitkár hangsúlyozta: ahol nincs fertőzött, ott nincs teendő, az oktatás a megszokott rendben tud működni.

Ahol viszont van fertőzött, ott rendkívüli szünet vagy digitális munkarend jön, amíg a kontaktszemélyeket le nem tesztelik

 - mondta az államtitkár az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Minden oktatási intézmény vezetőjének a rendelkezésére áll a csatorna - mondta -, amelyen keresztül tudja vagy a Klebelsberg Központ, vagy a tárca felé jelezni, ha az általa vezetett iskolában fertőzés van.

Mi a teendő, ha valaki beteg lesz az iskolában?

Megnéztük, hogy a járványügyi intézkedési terv szerint mit kell csinálni, ha valaki beteg vagy betegnek érzi magát az iskolában.

Arra a kérdésre, hogy az intézményvezetőnek milyen széles körben kell a szülőket értesítenie, Maruzsa Zoltán elmondta: az intézményvezető első dolga a Klebelsberg Központ vagy (nem állam fenntartású iskola esetén) a tárca értesítése.

Azt az intézményvezetőnek kell mérlegelni, hogy egy-egy osztály vagy az egész intézménybe járó összes gyerek szüleit értesíti-e. Az államtitkár hangsúlyozta: az intézkedések elsődleges célja továbbra is az az életvédelem és a megelőzés.

"Kizárt, hogy minden osztályban megjelenjen a koronavírus"

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője videóban beszélt az oktatásról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!