szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szentkirály Alexandra, kormányszóvivő Facebook videójában beszélt az iskolakezdésről és arról, hogy idén őszintének kell lenni a félelmeinkről is.

A koronavírus - járvány egy olyan láthatatlan veszély, amitől mindannyian óvni szeretnénk gyermekeinket – mondta el a videó elején a kormányszóvivő.

Kiemeli, hogy bár a digitális oktatás lehetőségként adott, annak mindenki örült, hogy a normál rendben indulhatott el a tanév. Az iskolák kapcsán megemlíti a járványügyi protokollt, melyet azért hoztak létre, hogy az intézmények a leghatékonyabb biztonsági intézkedéseket tudják végrehajtani.

Felsorolja a legalapvetőbb szabályokat, a kézfertőtlenítő kihelyezését, a távolságtartást, a folyamatos szellőztetést és a csengetési rend módosítását. A beteg gyerekeket azonnal el kell különíteni, hozzáteszi a karantén alatti hiányzás igazoltnak minősül. Szentkirályi Alexandra arról is beszélt, hogy abban az esetben, ha ismét át kell állni digitális oktatásra, akkor is biztosítani kell a gyerekek felügyeletét, hogy ezzel segítsék a szülőket.

A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan figyeli a vírushelyzetet, kiemelten az óvodák, iskolák adatait, és ha kell, azonnal intézkednek.

A kormányszóvivő azt mondja, az a cél, hogy a mindennapi életünket korlátozó intézkedéseket elkerüljük, és a gyermekek, szülők érdeke is, hogy az iskolák működése zavartalan legyen. Végezetül megköszöni a pedagógusok, szülők és gyerekek helytállását az elmúlt hónapokban.

Bezártak egy budaörsi iskolát és egy oroszlányi óvodát koronavírus miatt

Újabb intézményeket kellett bezárni koronavírus-fertőzés miatt. A Budaörsi 1. Számú Általános Iskolában a hétfői rendkívüli szünet után szeptember 8-tól digitális oktatásra állnak át. Az oroszlányi Meseliget Óvodáról egyelőre nem tudni, hogy meddig lesz zárva.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!