szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan elkezdődik az iskola, de még mindig nem egyértelmű, hogy mire lehet majd számítani szeptemberben.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) arra kéri a kormányt, hogy az oktatási intézményekre vonatkozó járványügyi protokollt legkésőbb 2020. augusztus 24-ig hozza nyilvánosságra, hogy az óvodák és az iskolák felkészülten tudják elkezdeni a 2020/21-es tanévet.

Totyik Tamás, alelnök a folyamatos fertőtlenítés fontosságára hívta fel a figyelmet, de azt is elmondta, hogy a Pedagógusok Szakszervezete szerint erre a pénzügyi fedezet hiányzik – olvasható az ATV oldalán.

„Nagyon fontos lenne, hogy a tanévkezdésre minden szülő és minden pedagógus, intézményvezetővel együtt tisztában legyen, hogyha a második hullám eléri az adott területet, akkor ott milyen protokoll szerint kell eljárni és milyen döntéseket kell meghozni” – mondta Totyik Tamás.

Az ATV Híradója a tanévkezdéssel kapcsolatos járványügyi intézkedésekről megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát is. Válaszukban azt írták, hogy ezek kidolgozása még nem ért véget, de számos szakmai szereplő javaslatait áttekintik valamint a külföldi gyakorlatot is figyelemmel követik és felhívták a figyelmet a felelős szülői magatartás fontosságára is.

Arra a kérdésre nem érkezett válasz, hogy az intézmények fertőtlenítésére milyen szabályok fognak vonatkozni valamint, hogy ezt kinek és miből kell finanszíroznia.

Mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet a következő tanévben? - itt vannak a dátumok

Bár még javában tart a nyári szünet, sokan már ilyenkor azt számolgatják, mikor lesz a következő pihenő. Itt megnézhetitek a 2020/2021-es tanév tanítási szüneteinek a pontos dátumait.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!