szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár még javában tart a nyári szünet, sokan már ilyenkor azt számolgatják, mikor lesz a következő pihenő. Itt megnézhetitek a 2020/2021-es tanév tanítási szüneteinek a pontos dátumait.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. október 22. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap. 2020. november 2. (hétfő).

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. december 18. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2021. január 4. (hétfő).  

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. március 31. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7. (szerda).

A következő tanévben fejezitek be az általános sulit? Akkor itt megnézhetitek a 2021-es középiskolai felvételi és beiratkozás legfontosabb dátumait. Azt pedig itt írtuk össze, hogy mikor kezdődik hivatalosan az iskola, meddig tart a tanév, mikor lesznek az érettségik, illetve milyen egyéb fontos dátumokkal kell számolnotok a 2020/2021-es tanévben.

Milyen lesz az idei tanévkezdés?

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a koronavírus-járvány hazai alakulása eddig kedvező, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi állás szerint a tanév hagyományosan, szeptember 1-jén indul.

Ugyanakkor az oktatásért felelős minisztérium részletes járványügyi intézkedési protokollt ígért az iskoláknak, de azt még nem tudni, hogy ez mikor jut el az intézményekbe. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azonban arra kéri a kormányt, hogy ezt legkésőbb 2020. augusztus 24-ig hozzák nyilvánosságra, hogy az óvodák és az iskolák felkészülten tudják elkezdeni a 2020/21-es tanévet.

Mindemellett a PSZ néhány pontban azt is összefoglalta, mit vár az oktatási kormányzattól a hibrid vagy online oktatási rend bevezetésekor az iskolákban, illetve abban az esetben, ha a járványügyi helyzet az óvodákat is korlátozott működésre kényszeríti. Ezekről itt írtunk részletesebben.  

Ilyen lesz a 2020/2021-es tanév: mikor lesz az első tanítási nap?

Mikor kezdődik hivatalosan a 2020/2021-es tanév? Meddig tart majd az iskola? Mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet vagy a 2021-es érettségi, középiskolai felvételi? Itt találjátok a 2020/2021-es tanév legfontosabb dátumait.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!