szerző:
Eduline

A PSZ Országos Ifjúsági Tagozata március óta szeretne találkozni a fiatalokért felelős helyettes államtitkárral, de az eddigi időpontokat lemondta, azóta pedig nem kereste őket.

"Zajlik a találkozó új időpontjának egyeztetése" – közölte az EMMI, miután Ungár Péter LMP-s képviselő rákérdezett, mikor fog Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár találkozni a fiatal tanárokkal, akik március óta szeretnének beszélni vele, hiába – írja a hvg.hu. Az oldal értesülései szerint az egyeztetés úgy zajlik, hogy egyáltalán nem keresik a fiatal tanárokat.

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata március közepe óta szeretne beszélni Rácz Zsófiával. Az ifjúsági tagozat először március 16-án akart találkozni vele, de lemondta. Próbálkoztak április 21-én is, de ezt is lemondta. A szervezet azóta próbál leszervezni fél órás-egy órás találkozót.

A fiatal tanárok a következőkről szeretnének beszélgetni a helyettes államtitkárral:

  • Pedagógushiány
  • Fiatal kollégák túlterhelése
  • Iskolai agresszió kezelése

A hvg.hu szerette volna megtudni, hogy a kérdéses napokon milyen programokon vett részt a helyettes államtitkár, azért, hogy kiderüljön, mi az oka annak, hogy nem tud beszélni a fiatal tanárokkal. Ezért kikértek egy listát az Emberi Erőforrások Minisztériumától Rácz Zsófia programjairól. Azt kérdezték, hogy milyen hivatalos programokon vett részt, és azt is, hogy válaszukban jelöljék meg a program, találkozó nevét, időpontját, célját, és a részvétel formáját, vagyis, hogy a helyettes államtitkár személyesen vagy online vett részt. Kikérték azt is, hogy a konkrét napokon, tehát március 16-án és április 21-én mit csinált.  Az EMMI azt állítja, nem tartja nyilván ezeket az adatokat.

"Tájékoztatom, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma ilyen típusú, az adatigénylésében kért – az Ön által meghatározott szempontoknak megfelelő – adatokat tartalmazó nyilvántartást nem vezet. Felhívom szíves figyelmét, hogy a kért adatok tekintetében az Emberi Erőforrások Minisztériumának nincs nyilvántartás-vezetési kötelezettsége"

– közölték az oldal megkeresése kapcsán.

Rácz Zsófia az utolsó lemondás óta sem kereste a fiatal tanárokat. Bár az Emmi azt állította, hogy "jelenleg zajlik a találkozó időpontjának egyeztetése" – írja az oldal.

"2020.04.21. 12:13-kor kaptuk az utolsó e-mailt. A posztunk megjelenése óta sem írásban, sem telefonon nem érkezett sem hozzánk, sem az anyaszervezetünkhöz semmilyen érdeklődés, megkeresés. Konkrétan 13 órára volt megbeszélve 21-én. Sem azóta, sem a sajtóban hirdetett "szervezés alatt van" című dolgot nem tudjuk hová tenni, mert egy árva jelzés nem érkezett felénk, pedig mind e-mailen, mind telefonon jeleztük a nyitottságunkat májusig bezárólag" – írta az oldal megkeresésére az ifjúsági tagozat.

Mi lesz az alternatív iskolákkal? Jövőre is lesznek, akik máshogy tanítanak

Nemrég érkezett a hír, hogy például az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) a továbbiakban is eltérhet a NAT-tól, ugyanis megérkezett az engedélyük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!