szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemrég érkezett a hír, hogy például az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) a továbbiakban is eltérhet a NAT-tól, ugyanis megérkezett az engedélyük.

Az iskola a honlapján tette közzé, hogy már megkapták az egyedi megoldás alkalmazásának engedélyét az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Így a jövőben is más vezetési modellben, nevelés- és oktatásszervezési módszerekkel, eltérő minőséggondozási rendszerrel vagy heti óraszámokkal folyhat az oktatás az iskolában.

Így egy nehéz időszak végére került pont. Tavaly november közepén felmerült az ötlet, hogy bezárhatják az alternatív iskolákat, ugyanis a kormányhivataloktól a miniszterhez kerül az intézmények engedélyezési joga. Minden alternatív iskola külön fennmaradási engedélyt kért az oktatásért felelős minisztertől, aki dönthet arról, hogy az adott intézmény jövő szeptembertől tovább működhet-e. Arról, hogy pontosan mi történt a Waldorf- és más alternatív iskolákkal, itt olvashattok bővebben.

Érettségi statisztikák - nem lettek sem rosszabbak, sem jobbak az eredmények

Kevesebben érettségiztek, az eredmények összességében nem változtak, viszont kevesebb a bukás és rosszabbak lettek az emelt szintű vizsgák - újabb tanév végi összegzés.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!