szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány nap jut a vakációra más országokban? Megnéztük néhány környező országban mikor kezdődik és meddig tart a nyári szünet.

77 nap - ilyen hosszú a diákok nyári szünete idén, de minden évben több mint teljes két hónapról van szó. Ez azonban egyáltalán nincs így mindenhol, Angliában például csak 48 napos, de a német tartományokban is alig 45 napos egy nyári szünet.

A következő grafikán jól látszik, a rajta szereplő országok közül egyedül Horvátországban van olyan hosszú nyári szünidő, mint Magyarországon.

Eltérő tanévzárással és kezdéssel szervezi minden ország az oktatást, ezért is fordult elő a napokban, hogy sok országban újra be kellett zárni az iskolákat, hiszen még van, ahol tartott a tanév. Nemrég azt is megnéztük, mekkora eltéréssel kezdik majd meg a 2020/21-es tanévet az iskolák a különböző országokban, ugyanis van, ahol már bőven az augusztusba nyúlik az új tanév.

A magyar diákok tehát szerencsésebbek lennének a jóval hosszabb szünet miatt?

Mi kell ahhoz, hogy szeptembertől biztonságosan működhessenek az iskolák?

Angliában ugyan a szigorú szabályok mellett, de fontosnak tartják, hogy szeptembertől újra kinyissanak az iskolák a diákok felzárkóztatása és a családok élete miatt is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!