szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A francia óvodákban megszűnnek, az iskolákban pedig enyhülnek a távolságtartás szabályai annak érdekében, hogy minden gyerek visszatérhessen az intézményekbe.

Franciaországban a 6 és 10 év közötti általános iskolásoknak továbbra is tartaniuk kell egymás között a legalább egyméteres távolságot, de egyes helyeken ez már kevesebb is lehet. A 11 éveseknek és az annál idősebb tanulóknak viszont marad a távolságtartás, ha pedig nem tudják ezt tartani, akkor kötelező maszkot viselniük a tantermekben. A tanárok azonban az órák alatt már levehetik a maszkokat - természetesen csak akkor, ha tartani tudják az egyméteres távolságot a tanulóktól.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az általános karantén május 11-i feloldása óta nagyon szigorú előírások voltak érvényben a francia oktatási intézményekben, egyszerre csak 15 tanuló tartózkodhatott egy tanteremben, ezért a diákoknak mostanáig nem volt kötelező bejárni az iskolákba, távoktatásban is folytathatták a tanévet. Ez június 22-től változni fog: a 14 év alattiaknak hétfőtől ismét kötelező lesz suliba járni, ugyanakkor az oktatási minisztérium nem fogja büntetni azokat a szülőket, akik még nem engedik iskolába a gyerekeiket.

Pekingben azonban épp hétfőtől fogják újra bezárni az iskolákat és az óvodákat a járvány újraéledése miatt. Erről itt írtunk korábban.

Repülőkkel gyűjtenék össze a külföldi diákokat az ausztrál egyetemek

Két nagyobb ausztrál egyetem is közölte, azt tervezik, hogy repülőgéppel viszik vissza az országba azt a több száz külföldi diákot, akik a koronavírus-járvány miatti határlezárások miatt félbehagyták a tanulmányaikat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!