szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két nagyobb ausztrál egyetem is közölte, azt tervezik, hogy repülőgéppel viszik vissza az országba azt a több száz külföldi diákot, akik a koronavírus-járvány miatti határlezárások miatt félbehagyták a tanulmányaikat.

Az ausztrál fővárosban található egyetemek, a Canberrai Egyetem és az Ausztrál Nemzeti Egyetem közölte: 350 diák térhetne vissza júliusban az országba, hogy a karantén leteltével folytathassa tanulmányait. Már csak a központi kormány engedélyére várnak - tájékoztattak. Ausztrália amúgy márciusban zárta le határait a koronavírus-járvány miatt.

Bár a kormány közölte, hogy legalább 2021-ig zárva maradnak a határok, Scott Morrison miniszterelnök hangsúlyozta: reméli, a helyzet lehetővé teszi, hogy az egyetemek júliusban megkezdhessék a külföldi diákok visszaszállítását az országba.

Nem csak oktatási, hanem gazdasági érdekek is az ügy mellett szólnak. A külföldi diákok ugyanis jelentős bevételi forrást jelentenek az ausztrál egyetemeknek, huzamosabb távollétük dollármilliárdos veszteségekkel járhat.

Pekingben újra bezárják az iskolákat és az óvodákat a járvány miatt

Pekingben bezárják az iskolákat és az óvodákat a koronavírus-járvány újraéledése miatt - adta hírül kedden a kínai köztévé.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!