szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pekingben bezárják az iskolákat és az óvodákat a koronavírus-járvány újraéledése miatt - adta hírül kedden a kínai köztévé.

Hétfőtől zárva lesznek az óvodák, az összes általános és középiskolában távtanításra térnek át, az egyetemeken pedig felfüggesztették az oktatást. Az üzleti életet nem állítják le, de korlátozzák a nyitvatartást, és a város vezetősége erősen ösztönzi a távmunkát.

De akkor mi lesz szeptembertől?

Korábban már írtunk róla, hogy az  Edinburgh-i Egyetem szakértői szerint nem azt a kérdést kellene feltenni, hogy biztonságos-e újranyitni az iskolákat, hanem hogy elég biztonságosak-e az iskolák, hogy újranyithassanak. Az eddigi bizonyítékok mindenesetre arra utalnak, hogy a gyerekek iskolába járása nem jelent fokozott kockázatot, a vírus esetleges terjedése pedig óvintézkedésekkel hatékonyan csökkenthető: a felnőttektől való fizikai távolságtartás és a gyakori kézmosás mellett a gyors tesztelésre, a fertőzésgyanús emberek azonnali elkülönítésére is szükség lenne.

Iskolák a járvány alatt: szeptemberben minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba?

Mégsem jelent akkora kockázatot az iskolák működése a járvány alatt? Az Edinburgh-i Egyetem szakértői szerint nem azt a kérdést kellene feltenni, hogy biztonságos-e újranyitni az iskolákat, hanem hogy elég biztonságosak-e az iskolák, hogy újranyithassanak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!