szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Valóban május végéig tart az oktatás két budapesti iskolában? Milyen lesz az iskola szeptembertől? Az oktatási államtitkár interjút adott a témákban.

Korábban két budapesti iskoláról is kiderült, hogy náluk május végén véget ér az oktatás. Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár ennek kapcsán az ATV Egyenes Beszéd műsorában elmondta, hogy ők egy intézményről tudnak, amiben egy félreérthető levél ment ki, de szerinte erre nincs jogszabályi lehetősége az intézményvezetőknek, hiszen a tanév rendje törvényileg meg van határozva.

Júliustól folyósítják a tanároknak a korábban megígért béremelést, az államtitkár szerint ez is egy gesztus, mert látott már olyat korábban, hogy válsághelyzetben visszatáncoltak ígéretek mögül kormányok. Azt mondta, megvizsgálják, tudják-e még honorálni a tanárok plusz munkáját, de ígéretet nem szeretne tenni.

Más lesz szeptembertől

Maruzsa Zoltán abban bízik, hogy a digitális oktatás pozitív tapasztalatait hasznosítani fogják, így ilyen értelemben nem fognak a korábbi, hagyományos oktatási rendhez visszatérni szeptembertől. Abból a szempontból a viszont a hagyományos oktatáshoz akarnak visszatérni, hogy a személyes viszony, közösségépítés ismét hangsúlyos szerepet kap majd.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a kollégiumok a tanév végéig zárva vannak, de ezt követően bérelhetőek lesznek nyári táborok számára.

Június 16-tól megtarthatóak az ottalvós táborok is

Most akkor mégis lehet ottalvós táborokat szervezni idén nyáron? A most megjelent kormányrendelet szerint igen.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!