szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iskolaigazgató szerint a szülők érdekében döntöttek úgy, hogy a hónap végén véget ér az idei tanév.

"2020. május 29-én befejeződik a digitális tanrend. Június 2-tól kollégáim nem tartanak online órákat, nem adnak házi feladatot, nem értékelnek. Június 2-től lehetőség van arra, hogy a gyerekek visszajöjjenek az iskolába" - többek között ezeket a sorokat küldte egy fővárosi általános iskola igazgatója a szülőknek kedden, írja az Index.

Az oldal megkereste az intézmény vezetőjét, aki azt mondta, a szülők érdekében született ez a döntés. Az igazgató kérése volt, hogy a neve és az iskola neve ne szerepeljen a cikkben.

Az iskolavezető azt is elmondta, hogy már elég érdemjegy született ahhoz, hogy a tanárok le tudják zárni a tanévet, júniusban pedig amúgy is már csak tanulmányi kirándulások, erdei iskolák szoktak lenni.

A portál úgy értesült, hogy a kerület egy másik iskolájában is hasonló levelet kaptak a szülők a hét elején. Ebben is arról írnak, hogy május végén lezárul a digitális oktatás, és június 2-től felügyeletet biztosítanak az iskolában az alsós gyerekeknek.

A megkeresett iskolaigazgató arra nem tudott válaszolni az Indexnek, hogy a digitális oktatást befejezéséről ő döntött, a tankerület, vagy a Klebelsberg Központ.

Befolyásolja a koronavírus-járvány a nyáriszünet kezdetét?

Hogyan alakul a tanév rendje a távoktatási rendszerben? Milyen dátumokhoz kell igazítanotok a terveiteket - mikor kezdődik a nyári szünet? Íme a válaszok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!