szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több országban folyamatosan enyhítenek, vagy már enyhítettek a korlátozásokon, ami az iskolákat is nagyban érinti. Szétnéztünk, hogy máshol hogy áll a helyzet.

Ahogy tegnap írtunk róla, Ausztriában már járhatnak iskolába az alsóbb osztályok tanulói. Az általános iskolások, a középiskolák alsóbb osztályaiban tanulók, valamint a speciális iskolák diákjai is. Az érettségi előtt állók, valamint a szakiskolák végzősei már május 4-én visszaülhettek az iskolapadokba.

Izraelben két hónap kényszerszünet után vasárnap reggel minden korosztály számára megnyíltak az iskolák miután a koronavírus-járvány fokozatosan visszaszorult az utóbbi hetekben. Az óvodák és az alsó tagozatok első három osztálya, valamint az érettségiző osztályok különleges rendszabályokkal, kiscsoportos oktatás keretében már két hete elkezdhettek iskolába járni.

Finnországban május 14 óta vannak nyitva az iskolák, de azt az iskolát, amelyben mégis járvány kezdődne, nagyon gyorsan, akár már másnapra bezárhatják. Nagy-Britanniában is júniustól nagyon korlátozott mértékben és feltételesen újraindulhat a tanítás.

Belgiumban is kinyitottak az iskolák, a kép a Royal Atheneum nevű iskolában, a belgiumi Antwerpenben készült. A diákok maszkot viselnek és egymástól távol ülnek. Szlovákiában szerdán folytatódhat a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások feloldása , júniustól pedig megnyílhatnak az általános iskolák alsó tagozatai és az óvodák - jelentette be hétfőn pozsonyi sajtótájékoztatóján Igor Matovic kormányfő.

©

A szlovák kormányfő hétfői bejelentése szerint az általános iskolák alsó tagozatai és az óvodák júniustól nyílhatnak meg, ám az intézmények megnyitásáról a fenntartó hozhatja meg a végső döntést és az intézmények látogatásáról a szülők dönthetnek.

Fokozatosan újranyitnak az óvodák és a bölcsődék: országos körkép

Még több óvodát nyitnak meg a vidéki nagyvárosokban a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhülésével, ügyeleti rendszerben és az egészségvédelmi intézkedések betartásával, valamint fokozatosan bővül a járóbeteg-szakellátás is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!