szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tiltakoznak a francia iskolák májusi újranyitása ellen.

Ahogyan azt korábban megírtuk, két hónapos lezárás után, május 11-én újranyitnak az iskolák Franciaországban. A nyári szünetig aztán kisebb, 15 fős osztályokban folytatódna az oktatás. A döntést a tanárok szakszervezete egyáltalán nem támogatja, az egész országra kiterjedő sztrájkot hirdettek - írta meg a Local cikke alapján az Index.

Közleményükben úgy fogalmaznak: a tanárok nem hajlandóak bevonulni a vágóhídra. Hogyan mehetnének vissza dolgozni, ha az éttermek és boltok továbbra se nyitnak ki, és rendezvényeket se lehet tartani? - tették fel a kérdést. Az országos sztrájkot május 11-től egészen 30-ig tervezik.

Követeléseik között szerepel az iskolák megnyitása előtti vérvizsgálat elvégzése minden iskolai alkalmazotton és diákon, az oktatási intézmények teljes fertőtlenítése és a védelmi eszközök (maszk, alkoholos fertőtlenítő, kesztyűk) rendelkezésre bocsátása - írják.

Érettségi körkép a világban: így áll most a helyzet a többi országban

Minden országban más módszert találták ki az érettségikkel kapcsolatban. Van, ahol megtartják, van ahol törölték, nincs egységes stratégia, de az biztos, hogy idén nem lesz mindenhol érettségi.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!