szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A köznevelésért felelős államtitkár az iskolaigazgatóknak címzett levelében leírta, örül, hogy már nincs gond az adminisztrációval és kialakult a számonkérés rendszere is, a Krétában pedig ugyanannyi érdemjegy születik, mint korábban - írja a Mérce.

Az államtitkár együttérez a pedagógusokkal, akiknek most a tavaszi szünetben lehetőségük lesz pihenni: csak ne felejtsék el ehhez kiírni a szabadságokat. A levélben megnyugtatja a címzetteket azzal kapcsolatban, hogy ugyan a rendeleteknek megfelelően át kell dolgozni a pedagógiai programokat a NAT bevezetéséhez kapcsolódóan, de április végéig nem kell ezt végleges formára hozni, elég, ha szeptemberre kész – olvasható a Mérce oldalán.

Maruzsa Zoltán levelében azonban nem esik szó arról, hogy milyenek a tapasztalatok, hogyan boldogulnak a tanárok, szükség van-e segítségre és ha igen, akkor mire. Az oldal szerint a levél – mint ahogy a mindennapi gyakorlat is – azt mutatja, hogy az oktatásirányítás nem alkalmazkodik a rendkívüli helyzethez. Sorra lehet olvasni a híreket, hogy más országokban milyen új bejelentések születtek az oktatással kapcsolatban. Például Szlovákiában idén nem lehet megbukni, ezzel ellentétben nálunk az a jó hír, hogy a számonkérések formái kialakultak a digitális oktatáson belül - írják.

Kiemelik, szóba sem kerül, hogy nyugodtan el lehet térni a tantervtől, ha a mostani munkarendben más tananyagrészek átadása, más készségek – akár a tízujjas gépírás – megszerzése jobban megoldható lenne. Hozzáteszik, hogy fel sem merül annak lehetősége, hogy a pedagógiai programot nem a már a jelen tapasztalatai előtt is korszerűtlen új Nemzeti Alaptanterv, hanem a most megismert lehetőségek figyelembevételével dolgozzák át az iskolák.

Nesze neked heti öt tesióra - a magyar diákok több mint negyede túlsúlyos

Minden negyedik tanulót érint a túlsúly vagy az elhízás - derül ki a 2018/2019-es tanév országos egészségi állapotfelméréseiből. Itt vannak a friss adatok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!