szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A digitális oktatásra történő átállás nem mindenhol megy egyszerűen. Pláne, ha elsős gyerek is van a családban, a szülőnek pedig dolgoznia kell. Újabb olvasónk fejtette ki véleményét a távoktatással kapcsolatban.

Eddig eléggé megoszlanak a diákok véleményei a digitális oktatással kapcsolatban. A visszajelzések alapján korábban már írtunk róla, hogy a középiskolásokat általában jobban leterhelik, mint az általános sulisokat. Egyik olvasónk a távoktatás negatív oldaláról mesélt nekünk, most pedig újabb diák osztotta meg velünk a rossz tapasztalatait.

Olvasónk azt is kifejtette, hogy miért gondolja így: két fiatalabb testvére van - az egyik hetedikes, a másik elsős, az utóbbit pedig képtelenség rávenni a tanulásra. Azt is hozzáteszi, az anyukájuk egyedül neveli őket, akinek munkába kell járnia.

 Az elsős testvérem felügyelete megoldott ugyan, de tanulni nem lehet vele. Egy csomó betűt nem is tanult írni, az ábécét sem tudja, és matekból a 20-as számkörben való számolás is gondot okoz neki. Nem érti az átlépéseket. Már így is pár nap lemaradásban vagyunk a házikkal és nem hiszem, hogy ez jobb lesz.

 A diák azt írja, az anyukájuk nagyon el van keseredve és fél, hogy a legkisebb gyerek semminek nem fogja tudni az alapjait. Úgy érzik, bár nem tanárok, mégis nekik kell megtanítaniuk őt írni és olvasni, mivel a tanároktól nem kapnak elegendő támogatást.

 Például, megírja a házit írásból, vissza is küldjük a tanárnak, ő meg csak "látamozza".

De a hetedikes tesójánál sem sokkal jobb a helyzet. Náluk követhetetlen, hogy mikor hol kapják meg a feladatokat.

 Minden tanár más-más felületen küldi a házit (gmail, facebook stb.), sőt van, aki nem is nekik küldi, hanem az év elején leadott szülői e-mail címekre. Egyszerűen alig tudja összeszedni, hogy mit is kell csinálnia.

Ha nektek is van hasonló vagy éppen ellenkező tapasztalatotok az új rendszerről, írjátok meg nekünk az [email protected] címre vagy Facebookon.

Mi lesz azokkal, akik lemaradnak a távoktatásban?

Múlt héten kezdődött meg a digitális oktatás az iskolákban. Azóta több visszajelzés érkezett: vannak, akik pozitívan élik meg, de vannak, akiknél lehetetlen helyzetet teremtett az átállás.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.