szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb olvasói levél érkezett hozzánk, melyben az új digitális oktatás negatív oldaláról ír egy diák.

Több helyről érkeznek visszajelzések a múlt héten indult digitális oktatással kapcsolatban. A fogadtatás és az első tapasztalatok nagyon vegyesek. Van, aki teljesen pozitívan éli meg a helyzetet, de vannak, akiknek komoly nehézséget okoz. Olvasónk rossz tapasztalatait osztotta meg velünk, szerinte sokkal több anyagot adnak nekik a tanárok a jelenlegi helyzetben, egy 45 perces tanóra kereteibe nem férne bele ennyi minden.

Nem túlzok szerintem, ha azt mondom, hogy ez a digitális oktatás borzalmas.

A diák azt írja, megérti, hogy az ország nem volt még erre felkészülve és gyorsan kellett cselekedni, de úgy érzi, hogy a diákokon csattan az ostor.

Hétfőn már elárasztottak minket feladattal.

Hozzáteszi, tudja, hogy haladni kell az anyaggal, de nem érti, hogy miért kapnak egy napra egy egész heti feladatot. Úgy látja, hogy nem gondolnak bele a tanárok, hogy mi teljesen máshogy éljük meg ezt a helyzetet, mint ők.

"Csak egy kis" 4 oldalas vázlatot kaptunk, tele kérdéssel, és a tankönyv alapján kell válaszolni. A könyvben semmi fellelhető információ nincs, nem lehet telefonos segítséget használni, hiszen akkor egyből egyes, mivel az internetről másolunk ki mindent, nem használjuk a fejünket. Ezután "csak egy kis" olvasónapló, legalább 5 oldal terjedelmű! Ezután egy adott témával kapcsolatban véleménykifejtés.

Olvasónk azt írja, hogy ezeket a feladatok 2 óra alatt tudja megcsinálni, úgy, hogy egyébként normál esetben ezek a feladatok egy 45 perces tanóra anyagai, egy tantárgyhoz tartoznak.

Ez még csak hétfő, ez még csak egy tantárgy. Ez még csak az első hét, de én mégis vissza szeretnék menni az iskolába.

Azt írja, egy olyan iskolába szeretne visszamenni, ahol a tanárok elfogadóak, nincs megkülönböztetés, és nem gyomorgörccsel kell bemennie az órákra. Ha nektek is van hasonló vagy éppen ellenkező tapasztalatotok az új rendszerről, írjátok meg nekünk az [email protected] címre vagy Facebookon.

Osztályfőnöki dicséretben részesítette a szülőket egy tanárnő

A hétfőtől életbe lépett digitális oktatás nem csak a gyerekek és pedagógusok számára jelent új helyzetet és okoz nehézségeket, ugyanúgy a szülőknek is helyt kell állniuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!