szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kiengedték a Szent László Kórházból azt a tizenegy középiskolás diákot, a két tanárukat és a két buszvezetőt, akik február 23-án érkeztek haza Olaszországból. A megfigyelés időtartama alatt mindnyájan panasz- és tünetmentesek voltak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 3 hetes Erasmus+ programon résztvevő magyar iskolások szálláshelye mindössze 13 kilométerre volt Olaszországban a koronavírus-fertőzés miatt lezárt területtől, a tanulók pedig sokat ingáztak tömegközlekedéssel Milánó északkeleti térségében a néhány hetes ott-tartózkodásuk ideje alatt, ezért hazaérkezésük után 14 napig megfigyelték őket a Szent László Kórházban.

Bár a karantén hírét először rosszul fogadták a diákok, és sokan zokogtak, amikor megtudták, hogy két hétig nem érintkezhetnek a családtagjaikkal, de a hozzátartozók, barátok ez idő alatt - napközben 8-20 óra között - bármikor meglátogathatták őket és egy hermetikusan lezárt üvegablakon keresztül tarthatták egymással a kapcsolatot.

A megfigyelés időtartama alatt a diákok, a tanárok és a buszvezetők is panasz- és tünetmentesek voltak, ezért március 8-án, vasárnap délelőtt mindnyájan elhagyhatták a kórházat - írja a 24.hu.

Tanárok is karanténba vonulnak: önként döntöttek így az olasz kirándulás után

Három nagydorogi tanár döntött úgy, hogy az olasz kirándulásuk után karanténba vonulnak a biztonság kedvéért.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.