szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hozzátartozók, barátok napközben bármikor meglátogathatják a Szent László Kórházban karanténba zártakat – mesélte a hvg.hu-nak az egyik lány édesanyja.

Ahogy írtunk róla, a 11 diák, két kísérőtanár és a két buszsofőr egy hosszú észak-olaszországi tanulmányút után került karanténba a hét végén. Tágas, kétágyas, külön fürdőszobával és tévével ellátott szobákban helyezték el a gyerekeket és felnőtteket a Szent László Kórházban létrehozott karanténban – mesélte név nélkül a hvg.hu-nak az egyik lány édesanyja.

A hozzátartozók, rokonok, barátok 8-20 óra között bármikor meglátogathatják a karanténba zártakat – ez nemcsak a kiskorúakra, a felnőttekre is igaz. Ugyan a kórházban az influenzaszezon miatt látogatási tilalmat rendeltek el, az elkülönítetteket látogatókat mentesítették ez alól.

A kapcsolattartás az anyuka szerint jól működik. A kórtermek egy hosszú, fedetlen teraszra nyílnak, egy hermetikusan lezárt üvegablakon keresztül látják egymást, és valamennyire egymás hangját is hallják. Inkább telefonon beszélnek, de más így, szemtől szembe – mesélte az oldalnak. 

A korábbi hírekből kiderült, hogy a gyerekek zokogtak, mikor megtudták, hogy karanténba kell menniük a 3 hetes Erasmus+ program után. Az édesanya elmondása szerint ezt szülőként is nehéz volt feldolgozni, de mostanra már a gyerekek is kezdenek megnyugodni. A diákokkal szükség esetén pszichológus foglalkozik, de egyelőre egyikük sem kérte.

Önként vonult karanténba négy pécsi diák a koronavírus miatt

A következő két hetet egy lakásban elzárva tölti az a négy pécsi középiskolás, akik a hétvégén Milánóban jártak, néhány kilométerre az azóta lezárt övezettől. A felkeresett orvosok szerint mivel tünetmentesek, ezért nincs tennivalójuk, a négy fiatal azonban úgy döntött - családjuk és társaik érdekében -, hogy saját magukat zárják karanténba.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.