szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Olaszországból hazatérő egyik diák szülője értesítette az orvost arról, hogy a diákcsoport vírushordozó lehet. A diákok rosszul fogadták a karantén hírét.

Tegnap számoltunk be arról, hogy hazaérkezett Olaszországból a magyar diákokból álló kiránduló csoport. A diákokat, valamint kísérőjüket és az autóbusz két vezetőjét két hétre elkülönítik a budapesti Szent László Kórházban. Az egyik szülő arról számolt be az RTL Híradónak, hogy ő maga szólt a tisztifőorvosnak a csoport hazaérkezéséről, valamint arról, hogy potenciális vírushordozó gyerekcsapatról lehet szó - írta meg a 24.hu.

Timaffy Judit azt mondta: ez egy nagyon nehéz döntés volt, mert amikor a gyerekek megtudták, hogy karanténba kell menniük, zokogtak a telefonban. Három hét után alig várták, hogy lássák a szüleiket, barátaikat és társaikat az iskolában és nagyon nagy csalódás volt a számukra, hogy nem ölelhették át a szüleiket - tette hozzá.

Elkezdték vizsgálni a karanténba került diákokat

Megkezdődött a vizsgálata annak a tizenegy középiskolás lánynak, két tanáruknak és a két sofőrnek, akik Olaszországból tértek haza és a koronavírus miatt karanténba kerültek - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!