szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A középiskolai felvételin módon az iskolák többféle módon rangsorolhatják a jelentkezőket: előfordulhat, hogy egyáltalán nem kell vizsgázni, de az is, hogy írásbelizni és szóbelizni is kell.

Október 20-án teszik közzé a középiskolák felvételi tájékoztatójukat, benne információval arról, hogy hogyan rangsorolják majd a jelentkezőket. Ennek három módja lehet: vagy csak a tanulmányi eredményeket veszik figyelembe, vagy a tanulmányi eredményeket és a központi írásbeli felvételi pontszámát, vagy a tanulmányi eredményeket, a központi írásbeli vizsga és a szóbeli eredményeit.

Az írásbeli vizsgát központilag szervezik, és december 6-ig kell rá jelentkezni. A vizsgát január 18-án írják a diákok. A szóbelit az az iskola szervezi meg, amelybe a diák jelentkezett. A pontszámítás szabályairól itt olvashattok részletesen.

A központi írásbeli felvételi vizsgáról, a feladatokról és a témakörökről itt találjátok cikkünket, a felkészüléshez pedig itt találtok segítséget. A vizsgára, illetve a kiválasztott középiskolákba való jelentkezésről a részleteket itt találjátok, a felvételi összes dátumát pedig itt nézhetitek meg. A középiskolai felvételiről szóló összes cikkünket itt olvashatjátok.

Melyik a legjobb középiskola Magyarországon? Hamarosan jön a HVG friss rangsora

Van-e vidéki intézmény a tíz legjobb gimnázium között? Meg tudták-e őrizni korábbi jó eredményüket az egyházi középiskolák? És vajon a listát a Fazekas vagy a Radnóti vezeti az idén? Kiderül a HVG 2020-as középiskolai rangsorából, amely október elején jelenik meg.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.