szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közzétették a 2019-es pótfelvételi ponthatárait, diákok és tanárok tüntettek a Kossuth téren, újabb érmeket szereztek magyar középiskolások a diákolimpiákon, és a Worldskillsen is aranyérmet kapott az egyik magyar induló. A hét oktatási hírei.

Diáksztrájkot hirdettek a szombati tüntetés szervezői

A Kossuth téren tüntettek diákok, szülők és pedagógusok a köznevelési törvény módosítása ellen szombat délután. A szervezők szeptember 13-ra országos diáksztrájkot szerveznek. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Megvannak a pótfelvételi ponthatárai, ezek voltak a legnépszerűbb szakok és intézmények

Kihirdették hétfőn a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait: több mint 6400-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben. A legnépszerűbb intézmény a Debreceni Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem volt. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Mennyit keresnek a három-öt éve végzett diplomások?

334 667 forint – ennyi a diplomás-pályakövetési felmérésben megkérdezett, 2014-ben és 2016-ban végzett diplomásainak bruttó átlagbére. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Újabb érmeket szereztek magyar középiskolások diákolimpiákon

Bronzérmet szerzett Németh Márton Tamás, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium diákja az Európai Junior Informatikai Diákolimpián – közölte a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

A II. Nemzetközi Kémiai Tornát egy arany- és egy bronzéremmel zárta a két magyar csapat - erről itt olvashattok.

Aranyérmet és tizenegy kiválósági érmet szerzett a magyar csapat a Worldskillsen

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a szakmák világversenyén Kazanyban, a 45. WorldSkills rendezvényen. A magyar csapat tagjai tizenegy Kiválósági Érmet kaptak a szakmájukban elért, átlag feletti teljesítményéért. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Számológép kell. De milyen?

Pillanatokon belül kezdődik a tanév, és ha most mentek középiskolába, számológépre biztosan szükségetek lesz. Ha tudatosan készültök, valószínűleg már többször is végigpörgettétek a fejetekben, hogy hosszú távon mi mindent kell tudnia egy ilyen kütyünek. Segítünk egy kicsit. A teljes cikket itt olvashatjátok el.