szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A zenetanulásnak sok pozitív hatása van, ezeket a gyerekek az iskolában kamatoztathatják – derül ki a Fidelio cikkéből. Mivel a zene fejleszti a bal agyféltekét, ezért azok a diákok, akik már gyermekkoruktól kezdve tanulnak zenét, sokkal jobb nyelvi és logikai készségekkel rendelkeznek, így a nyelvtanórákon is jobban teljesítenek, mint a hangszeren nem játszó társaik.

Azok, akik már kisgyermekkoruktól kezdve játszanak hangszeren, általában matekból is sokkal jobban teljesítenek, mivel már jóval azelőtt megtanulják a törtérték lényegét, hogy az iskolában arra sor kerülne. A kutatások azt is alátámasztották, hogy a zenetanulás és a térbeli intelligencia összefüggésben áll egymással, ezért azok, akik értenek a zenéhez, jobban kiigazodnak a műszaki rajzokon, illetve ügyesebben tájékozódnak a térképeken - olvasható a Fidelio cikkében.

Az iskolai teljesítményen túl a hétköznapokban is számtalan pozitívuma van annak, ha valaki tud hangszeren játszani. Azt már eddig is sokan tudták, hogy a zene csökkenti a stresszt. De ezen kívül magabiztosabbá, igényesebbé és érzelmileg intelligensebbé is teszi a gyerekeket.

A teljes cikket a Fidelio oldalán olvashatjátok el.

Műveltségi kvíz: otthon vagytok a zene világában?

Mennyire ismeritek a különböző hangszereket? A következő kvízben egy-egy képről kell megmondanotok a hangszerek nevét.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!