szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Részletes jogi állásfoglalást tett közzé a pedagógusok túlóráiról a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), amely az összes tankerületi központnak és a szakképzési centrumoknak is elküldi a dokumentumot.

A PDSZ Facebook-oldalán két hete azt közölte: a ki nem fizetett túlórák ügyében nem lehet sztrájkot szervezni, ebben az ügyben bírósághoz kell fordulni. A szervezet hozzátette: levélben szólítják fel az összes munkáltatót, így a tankerületi központokat és a szakképzési centrumokat is, hogy fizessék ki a pedagógusok túlmunkáját.

„Ezt nyilvánvalóan nem fogják megtenni, úgyhogy a következő lépés a perek indítása. Három évre visszamenőleg lehet követelni az elmaradt járandóságokat, így elég rendes összegekről van szó. A jogvitában a PDSZ tagjainak a PDSZ jogásza segít, képviseli is őket a bíróságon. Ehhez tudni kell, hogy az eseti helyettesítés az, amit a kötött munkaidő terhére - azaz pluszpénz fizetése nélkül - el lehet rendelni” – írták.

A PDSZ jogi állásfoglalását hétfőn tette közzé a Facebookon:

Ezt „minden tankerületi központ és szakképzési centrum vezetője is meg fog kapni, nem beszélve a középirányító szervekről (KK és NSZFH), mivel a következő költségvetésbe egy combos összeget tervezni kell a ki nem fizetett és az ez évben várható rendkívüli munkavégzések ellenértékére”.

Fizessék ki a túlórapénzt - ezt kéri levélben a PDSZ a pedagógusok munkáltatóitól

Levelet küld a tankerületi központoknak és a szakképzési centrumoknak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ): azt kérik a pedagógusok munkáltatóitól, fizessék ki a túlórákat.