szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem találták bűnösnek a nyíregyházi középiskolai matektanárt, aki nyakleveseket és kokikat osztogatott az órán. Szeptembertől újra az iskolában tanít.

Bár a vádirat szerint az óráin kokikat, nyakleveseket osztogató pedagógus magatartásával a gyermekek erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztette, illetve visszaélt hatalmi helyzetével, a testi fenyítés mértéke még elfogadható volt. A diákok egyébként nem tettek panaszt, sőt, komoly fájdalomról sem számoltak be a bíróságon, mi több, kiálltak a férfiért - írja a hvg.hu a Blikk információira hivatkozva.

„A vádlott magatartásából megállapítható, hogy a kisebb ütögetésekkel célja a rosszul tanuló, rendetlenkedő, tiszteletlenül viselkedő fiúk rendreutasítása, tanulásra késztetése volt, nem pedig fájdalom okozása” – közölte írásban a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője, aki azt is elárulta, hogy a 16-17 éves kamasz fiúk szégyellték magukat, megalázónak érezték a helyzetet. 

A pedagógus ugyanakkor azt állítja, megalázásról szó sem volt. Mint mondta, a diákjaival nagyon jó, mondhatni baráti viszonyt alakított ki, éppen ezért ők is többet megengedtek maguknak vele szemben és ő is velük szemben. Szerinte a „kokik” nem komoly verések, inkább viccelődések voltak.

A tanár a lapnak azt is elmondta, hogy amikor az eset nyilvánosságot kapott, a diákjai azonnal több száz aláírást gyűjtöttek a megmentésére. Szerinte egy rosszakarója jelentette fel.

Riasztó adatok az iskolai erőszakról

Az UNICEF 2018 augusztusi jelentése szerint a magyar gyerekek 51 százaléka élt már át iskolai erőszakot: bántalmazták vagy verekedett.