szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban (AKG) már kijavították a szombati középiskolai felvételi tesztjeit, megvannak az átlageredmények. A hatodikosok és a nyolcadikosok feladatsora is kiegyensúlyozottabb volt, mint tavaly, mindkét tantárgyból – írják.

„Az AKG-ban író hatodikos vizsgázók dolgozatainak átlaga nagyjából azonos szokott lenni az országos átlaggal (10 év átlagában 0,1 pont a különbség), a nálunk író kilencedikesek 9-10 összpontszámmal szoktak magasabb átlagot elérni, mint az országos átlag (10 év átlagában 9,7 pont a különbség). Idén ezek az átlagok a következők voltak:

6.-os vizsgázók: magyar 30,8 – matek 27,1
8.-os vizsgázók: magyar 34,2 – matek 28,1

Tavalyi adatok (2018) – zárójelben az országos átlag:

6.-os vizsgázók: magyar 31,9 (30,6) – matek 36,5 (33,8)
8.-os vizsgázók: magyar 37,7 (32,9) – matek 26,7 (18,3)

Az AKG-ban egyébként összesen 403 hatodikos és 336 nyolcadikos írta meg a szombati középiskolai felvételit - írják az iskola oldalán.

"A stressz gátolja a logikus gondolkodást, ez egy ördögi kör" - ilyen volt a középiskolai felvételi

Ez „egy gyorsasági verseny", a hatodikosok idei feladatsorát például még egy igen jó képességű diák sem tudta megoldani negyvenöt perc alatt - mondja a szombati középiskolai felvételiről a Magyartanárok Egyesületének elnöke. Feszített tempóban kellett dolgozniuk azoknak az általános iskolásoknak is, akik matematikából szerettek volna jó eredményt elérni, a nyolcadikosoknak majdnem negyven kérdésre kellett válaszolniuk, ráadásul három - több időt igénylő - szöveges feladatot is kaptak.

A nyolcadikosok felvételi feladatsorát és megoldásait itt találjátok, a hatosztályos gimnáziumok felvételi megoldásait itt, a nyolcosztályos gimnáziumokét pedig itt találjátok.

A 2019-es középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.