szerző:
Eduline

"Hogy van, az már biztos. Azt hittük, hogy a közoktatási törvénnyel kapcsolatos "szorgos tevékenység" már nem járhat meglepetésekkel. Tologatták már előre-hátra a határidőket, és a számos hivatalos, félhivatalos és kiszivárogtatott változatban már minden és mindennek az ellenkezője is szerepelt. Az azonban újabb távlatokat nyitott, hogy Gloviczki államtitkár úr szerint a szociális konzultáció eredményét kellett megvárni, amíg megtudjuk a frankót" - olvasható a Népiskola blog legfrissebb bejegyzésében.

Ugyanis az államtitkár helyettes szerint már hetek óta készen van a tervezet, és csak azért nem hozták nyilvánosságra, mert még nem zárult le a nagy nemzeti egyeztetés. Na jó, de melyik kérdés szolgált iránymutatással? A devizahitelek engedélyezése, az egyéni nyugdíjszámla vagy a munkahelyteremtés nem túl erős kiindulópont az oktatásban. 

De azért azt feltételezhetjük, hogy leginkább az utolsó kérdés eredményét várták izgatottan: "vannak, akik szerint az oktatási rendszert úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el is lehet helyezkedni. Mások szerint az oktatást nem kell a valós gazdasági igényekhez igazítani". Mire számíthattak? Hogy esetleg azok kerülnek többségbe, akik szerint direkt munkanélkülieket kell képezni? A bejegyzés folytatását a Népiskola blogon olvashatod el

eduline