szerző:
Eduline

Börtönbüntetést kapott egy német házaspárt, amiért eltiltotta gyermekeit az iskolai szexuális felvilágosítástól. Az ügy az emberi jogi bíróságig jutott.

Heinrich és Irene Wiens 2006-ban tiltotta el négy gyermekét az iskolai szexuális felvilágosító óráktól. A baptista szülők lelkiismereti okokból vállalhatatlannak érezték a szerintük túlságosan „szexre nevelő” iskolai foglalkozásokat, annak ellenére, hogy az intézményvezetőség nyilatkozata szerint az "én testem az enyém" elnevezésű játék célja a gyermekek szexuális kizsákmányolásának megelőzését szolgálta – írja a mindennapi.hu.

Wiensék azonban úgy ítélték meg, hogy a felvilágosító játék közvetve gyermekeik szexuális aktivitásának fokozását és a szexuális késztetéseiknek való engedést segíti elő. Tény, a játékban a tanárok arra biztatták a gyerekeket, hogy figyeljenek az érzékeikre, és ennek része volt az is, hogy ha az érzés szexuális értelemben „jólesik”, akkor nem kell feltétlenül nemet mondaniuk.

Az ügyből per lett, az állam ugyanis kötelezően előírja az iskolai szexuális felvilágosításon való részvételt; a bíróság végül arra kötelezte Wienséket, hogy fizessenek 2340 euró büntetést. Ők azonban erkölcsi és jogi okokra hivatkozva ezt megtagadták, mire 43 nap szabadságvesztést kaptak. A férj már korábban leülte büntetését, ám felesége csak nemrég vonult börtönbe.

eduline