szerző:
Eduline

Felfüggesztették állásából azt a New York-i pedagógust, aki másfél hete elindította a Burn and Rot in Hell nevű „közösségi portált”. Az oldalon megbántott, megcsalt vagy szimplán dühös emberek tehetik közzé gondolataikat ellenségeikről.

Elizabeth Cucinotta négy éven keresztül tanított a New York-i St. Francis Prep Schoolban, múlt héten függesztették fel állásából – néhány nappal azután, hogy egyik unokatestvérével együtt elindította a Burn and Rot in Hell nevű oldalt. A portálon olyan emberek üzenhetnek volt tanáraiknak, volt barátjuknak vagy barátnőjüknek, feleségüknek vagy férjüknek, akiket valamivel megbántottak, megaláztak vagy más módon hoztak kellemetlen helyzetbe - írja a Daily Mail.

A Burn and Rot in Hell: kiverte a biztosítékot a katolikus iskolában

A regisztrált felhasználók több kategória közül választhatnak aszerint, hogy kinek szeretnének üzenni: többek között tanáraiknak, valamint jelenlegi vagy volt tanáraiknak vagy tanítványaiknak is üzenhetnek. A St. Francis Prep School igazgatója pontosan ezen háborodott fel, szerinte egy katolikus iskola pedagógusa nem vehet részt a „dühös emberek Facebookjának” működtetésében.

Cucinotta diákjainak véleménye megoszlik a weboldalról. Van, aki szerint a pedagógus az oldallal a cyberbullyingot, vagyis az online zaklatást gerjeszti, ezért „nem szabad tovább tanítania”. Néhány tanuló azonban szimpátiatüntetést tartott az iskola épülete előtt, többen „free Miss Cucinotta” feliratú táblákat tartottak a kezükben.

eduline